• home
 • video
 • pas verschenen

  Club is gewaarschuwd voor Teodorczyk: niemand levert voorlopig meer punten op

  Teodorczyk viert zijn goal tegen Standard.

  0 / 0
  Anderlecht begint zondag als leider aan de topper tegen Club Brugge. Het is bijna dag op dag een jaar geleden dat paars-wit nog alleen bovenaan in het klassement stond en dat hebben de Brusselaars voor een groot deel te danken aan Lukasz Teodorczyk. Niemand leverde zijn ploeg al meer punten op dan de huurling van Dinamo Kiev.

  De huur van Teodorczyk is voorlopig een succes voor Anderlecht. In de competitie scoorde hij al zes keer in tien duels en Europees was hij vier keer trefzeker in vijf duels. 

  Club Brugge kan de Pool van 1,85 meter dus maar beter in de gaten houden zondag, want er is niemand die zijn ploeg dit seizoen al meer punten opleverde.

  Vier van de zes doelpunten van Teodorczyk leverden zijn ploeg rechtstreeks acht punten op. Tegen Standard en Lokeren besliste hij de match door telkens de enige goal van de match te maken (= 6 punten). Tegen Gent en Eupen bracht hij Anderlecht tekens 2-1 voor, maar werd het telkens nog 2-2 (= 2 punten).

  Geen enkele andere speler leverde meer punten op. Knowledge Musona, samen met Teodorczyk en Nicolas Verdier (KVM) gedeeld tweede in de topschuttersstand, bezorgde KV Oostende zeven punten. Nikos Karelis en Jérémy Perbet hielpen respectievelijk Genk en Gent aan zes punten.

  Gemiddeld scoort Teodorczyk in de Belgische competitie om de 114 minuten. Alleen topschutter Saadi van Kortrijk (81 minuten) en Perbet (106 minuten) van AA Gent zijn efficiënter. 

  Anderlecht voor het laatst alleen leider na zege tegen...Club

  Anderlecht is sinds afgelopen zondag alleen leider in de Jupiler Pro League en verdedigt die leidersplaats zondag in het Jan Breydelstadion van Club Brugge.

  De vorige keer dat paars-wit nog solo aan de leiding stond in de Belgische competitie was op 25 oktober 2015, bijna een jaar geleden. Anderlecht greep toen tijdelijk de macht na een 3-1-overwinning tegen Club Brugge. U herinnert zich de wedstrijd misschien nog omdat drie van de vier doelpunten uiteindelijk als een owngoal werden geteld (zie: "Lees ook").

  Punten gepakt met goals
  SpelerGoalsPunten gepakt voor zijn club
  Lukasz Teodorczyk68
  Knowledge Musona67
  Nikolaos Karelis56
  Jérémy Perbet46
  Bédia Christ35

  De zes competitiegoals van Teodorczyk: