• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wout van Aert houdt kermis in modder, Toon Aerts pleziert Sven Nys

  Wout van Aert heeft moeten ploeteren in Ardooie.

  De zesde zege van het seizoen is binnen voor Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice). De wereldkampioen was de sterkste in de drassige Kermiscross in Ardooie. Toon Aerts (Telenet-Fidea) maakte zijn baas Sven Nys blij met een tweede plaats. Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) finishte als derde. "Deze cross zal in de benen kruipen", voorspelt de winnaar.

  Moddercross

  Wout van Aert domineerde de hele wedstrijd in de modder en reed solo over de streep. Zijn grote concurrent Mathieu van der Poel stond niet aan de start in Ardooie.

  Toon Aerts was de enige renner die binnen de minuut wist te finishen van Van Aert. Streekrenner Klaas Vantornout ploeterde voor ploegmaat Michael Vanthourenhout naar de derde plaats.

  Deze keer is teambaas Sven Nys tevreden

  Vorig weekend liet Sven Nys zijn onvrede blijken na de Superprestigemanche in Zonhoven. "De eliterenners waren ronduit slecht. Ook dat mag gezegd worden", tweette de manager van Telenet-Fidea.

  Vandaag klinkt Nys heel wat opgewekter. "Klasse", stuurt hij deze keer de wereld in. Met Toon Aerts, Quinten Hermans, Corné van Kessel en Nicolas Cleppe finishten er vier Telenet-crossers in de top 10.

  Uitslag Kermiscross Ardooie

  1. Wout van Aert - in 57'12"
  2. Toon Aerts - op 40"
  3. Klaas Vantornout - 1'02"
  4. Michael Vanthourenhout - 1'06"
  5. Quinten Hermans - 1'10"
  6. Corné van Kessel (Ned) - 1'15"
  7. Nicolas Cleppe - 1'20"
  8. Laurens Sweeck - 1'41"
  9. Gianni Vermeersch - 1'48"
  10. Jens Adams - 1'57"
  11. Vincent Baestaens - 2'17"
  12. Rob Peeters - 2'29"
  13. Joeri Adams - 2'43"
  14. Patrick van Leeuwen (Ned) - 3'07"
  15. Jim Aernouts - 3'13"

  Bij de vrouwen won Sanne Cant voor de Nederlandse veldrijdster Thalita de Jong, die vorig jaar de beste was in Ardooie.

  Reacties na de cross in Ardooie: "Onderschat deze veldrit niet"

  • Wout van Aert (winnaar): "Dit was echt mijn ding. Ik heb liever zo'n zwaar parcours dan snelle crossen. Sommige mensen denken dat dit een trainingstochtje was, maar het is er één die in de benen zal kruipen. Recupereren is de boodschap, want ik wil ook dit weekend mijn mannetje staan. Met zes overwinningen ben ik heel tevreden. Alles verloopt naar wens. Natuurlijk is de concurrentie met Mathieu van der Poel groot. Ik hoop dan ook dat we zo snel mogelijk meer van dergelijke omlopen krijgen."
  • Toon Aerts (tweede): "Onderschat deze wedstrijd toch niet. Ardooie zal zeker in de kleren kruipen, maar ik hoop voldoende hersteld te zijn voor de Wereldbekercross in Nederland. Dit type parcours ligt me wel. Ik was heel goed gestart. Ik wou het tempo van Wout van Aert nog even volgen, maar zag al snel in dat dit onbegonnen werk was en ik liet hem dan maar rijden in plaats van mezelf op te blazen."
  • Klaas Vantornout (derde): "Ik ben alvast tevreden met een podiumplaats. Op uitzondering van Mathieu van der Poel waren de betere renners hier. Trouwens, tegen die jonge mannen is het niet evident om een plaats in de top vijf te behalen, laat staan een podiumplaats. Dit is een goede zaak."