• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "We zullen Deschacht tot op het bot steunen"

  Herman Van Holsbeeck heeft voor het eerst sinds lang nog eens met de pers gesproken. De Anderlecht-manager overschouwt de transferperiode en de aanpak van de nieuwe coach René Weiler. Over Olivier Deschacht, die verdacht wordt van gokfraude, zegt hij: "Olivier heeft me verteld dat hij niks mispeuterd heeft."

  Herman Van Holsbeeck komt bij Sporza nog eens terug op de voorbije zomer en de vele wijzigingen in de kern van Anderlecht. "Het waren de lastigste drie maanden van mijn carrière. Het was hectisch vanaf de laatste competitiematch van vorig seizoen tot op de laatste dag van de transferperiode", vertelt Van Holsbeeck.

  "We staan nu op kop, maar dat is slechts een momentopname. Op het einde van de rit moet je eerste staan. Die eerste plaats van nu is niet zo belangrijk. Dit is nog geen groots Anderlecht. We zijn nog aan het bouwen en in januari zullen we doen wat we denken te moeten doen. In het tweede deel van de competitie hopen we dan het echte Anderlecht te zien."

  "De nieuwe coach is iemand die - ondanks zijn vriendelijke uiterlijk - zegt waar het op staat. Hij heeft bewezen dat hij iedereen durft aan te pakken, op een goeie en beleefde manier. Als je niet uitvoert wat hij vraagt, heb je op termijn een probleem."

  "In het begin was er een probleempje tussen Weiler en Kara, maar die heeft ingezien dat hij alleen maar beter kon worden als hij doet wat de trainer vraagt. Nu zien we een Kara zoals we die al lang niet meer gezien hadden."

  "Stanciu? Hij begon heel sterk en je zag onmiddellijk zijn talent, maar nu kent hij een terugval. Met hoge verwachtingen naar Anderlecht komen is ook niet evident. Maar op de training zie je zijn potentieel, alleen komt het er in de wedstrijden niet altijd uit. Maar Stanciu heeft voldoende talent, beschikt over een goeie mentaliteit en blijft hard werken als het minder gaat. Op termijn komt het in orde met hem."

  "We zullen Olivier Deschacht tot op het bot steunen"

  Herman Van Holsbeeck kreeg ook af te rekenen met een extrasportief probleem. Boegbeeld Olivier Deschacht is betrokken in een onderzoek naar gokfraude. "Olivier heeft me verteld dat hij nooit op verlies van Anderlecht gegokt heeft en dat hij niks mispeuterd heeft", klinkt het.

  "Ollie heeft zich al voldoende bewezen als een echte clubman en zolang niet bewezen is dat hij iets gedaan heeft wat niet kan, zullen we hem tot op het bot verdedigen."

  Van Holsbeeck ziet wel dingen die moeten veranderen. "Het is tijd dat de gokreglementering eens onder handen genomen wordt. Ik zie op veel shirts publiciteit van gokbedrijven. Er moet eens een lijn getrokken worden van wat mag en niet mag. Zelf zullen we afspraken maken met de jonge spelers en een aantal lessen geven over wat ze zeker niet zullen mogen doen."