• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thomas Pieters: "Mensen beginnen me te herkennen op straat"

  Thomas Pieters in actie op de Ryder Cup.

  Het golfseizoen loopt stilaan op zijn laatste benen. Onze landgenoot Thomas Pieters wil zijn jaar graag in schoonheid afsluiten. Intussen moet hij leren leven met zijn groeiende populariteit. "De mensen in België beginnen mij te kennen", vertelt hij.

  Thomas Pieters won dit seizoen in Denemarken en verzamelde een handvol ereplaatsen op de European Tour, maar het grote publiek leerde onze landgenoot pas écht kennen dankzij zijn verbluffende prestatie op de Ryder Cup. Perfectionist Pieters is wel kritisch voor zijn eigen prestaties.

  "Ik wil altijd winnen, want een overwinning geeft aan dat je steeds beter wordt. Ik vind dat ik te weinig in een positie gekomen ben om te winnen. Dat is misschien vier of vijf keer gebeurd", zegt Pieters.

  "In het begin van het seizoen heb ik wat gesukkeld met mijn gezondheid, maar nu voel ik me goed. Hopelijk kan ik het seizoen op een mooie manier afsluiten. Het zou leuk zijn als ik in de top 10 finish van de Race to Dubai."

  Sinds de Ryder Cup is de populariteit van Pieters flink toegenomen. "Ik word vaker nagekeken op straat. De mensen in België beginnen mij te kennen. Ik weet niet of ik dat zo prettig vind. Maar als mensen golfers beginnen te herkennen op straat, betekent dat wel dat onze sport populairder wordt."