• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suarez viert tweede Gouden Schoen samen met zijn kindjes

  Papa Luis Suarez krijgt een grote gouden schoen, zijn kinderen een klein exemplaar.

  Barcelona-spits Luis Suarez heeft de Europese Gouden Schoen gewonnen. Dat is de prijs voor de topschutter in de Europese competitie. Met 40 doelpunten deed hij beter dan Higuain en Ronaldo. "Ik speel in het beste team ter wereld."

  Het wordt al de tweede gouden schoen in de prijzenkast van Luis Suarez.

  Hij won ook al in het seizoen 2013-2014, toen scoorde hij 31 keer voor Liverpool. Bij zijn nieuwe club doet hij het nog beter want de Uruguayaan maakte 40 doelpunten in Spanje. Higuain (36 goals bij Napoli) en Ronaldo (35 goals bij Real Madrid) mochten mee op het podium.

  "Ik speel in de beste ploeg ter wereld, met de beste spelers. Het doel was om titels te pakken met Barcelona, als daar ook individuele prijzen bijkomen, is dat mooi meegenomen. Maar als ik het niet ben die wint, dan mag het van mij gerust Messi of Neymar zijn."

  "Toch wil ik mezelf niet tekortdoen. Ik heb geweldige ploegmaats, maar ik moet er ook wel staan om de ballen binnen te leggen."

  Op het podium straalde Suarez samen met zijn twee kinderen. Zij kregen elk ook een Gouden Schoen in aangepast formaat.

  De familie Suarez:

  De statistieken van Suarez: