• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Simeone: "Carrasco heeft een fenomenale traptechniek"

  Yannick Carrasco kan aardige statistieken voorleggen bij Atletico.

  Yannick Carrasco heeft zich tot matchwinnaar gekroond in het Champions League-treffen met FK Rostov. Hij maakte het enige doelpunt voor Atletico Madrid. Coach Diego Simeone was vol lof over de Rode Duivel.

  Yannick Carrasco verkeert in bloedvorm en dat mocht hij ook in de Champions League nog eens demonstreren. Hij vlamde een voorzet overhoeks in doel, meteen ook de winnende treffer. 

  "Het was nochtans geen eenvoudige wedstrijd in Rostov", zei de Rode Duivel. "Het was koud, het veld lag er niet ideaal bij en de Russen speelden met vijf man achterin. Het was een gesloten wedstrijd die we gelukkig nog gewonnen hebben."

  "Ik ben wel heel gelukkig dat ik weer heb gescoord. Ik hoop dat er nog meer doelpunten volgen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat de ploeg wint."

  Carrasco kan dit seizoen in elk geval mooie statistieken voorleggen. Hij scoorde in zijn laatste vier wedstrijden voor Atletico evenveel doelpunten als in zijn vorige vijftig wedstrijden voor de Madrileense club.

  "Carrasco moet zo voortdoen", zegt coach Diego Simeone. "Hij speelde uitstekend in de eerste helft. Zijn doelpunt? Carrasco moet nog meer naar doel trappen, want hij heeft een fenomenale traptechniek."

  Speler van de Speeldag?

  Yannick Carrasco is één van de acht kanshebbers om Speler van de Speeldag te worden in de Champions League. De Rode Duivel moet het wel opnemen tegen pittige concurrenten: Messi (Barcelona), Di Maria (PSG), Buffon (Juventus), Aubameyang (Borussia Dortmund), Özil (Arsenal), Mahrez (Leicester City) en Nasri (Sevilla).