• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rudi Garcia moet Marseille opnieuw naar de top loodsen

  Garcia krijgt onze landgenoot Leya Iseka onder zijn hoede.

  Olympique Marseille heeft een nieuwe trainer. De Fransman Rudi Garcia, die tot januari aan de slag was bij AS Roma, tekende een contract voor drie seizoenen bij de club. Zondag wacht hem meteen een stevige vuurdoop: een wedstrijd tegen PSG.

  Aaron Leya Iseka, het broertje van Michy Batshuayi, krijgt een nieuwe trainer. Franck Passi, de interim-coach die overnam na het ontslag van Spanjaard Michel, kende een moeizame start van het seizoen en wordt nu vervangen door Rudi Garcia.

  De 52-jarige Garcia was tot januari aan de slag bij AS Roma. Hij leidde de Italiaanse club al sinds 2013, maar moest er opstappen door tegenvallende resultaten. Rudi Garcia is geen onbekende in de Franse hoogste klasse. Hij werd in 2011 kampioen met Rijsel, waar toen ook Eden Hazard aan de slag was.

  De eerste opdracht van de nieuwe trainer is alvast niet makkelijk. Hij zit zondag voor het eerst op de bank in de uitmatch tegen landskampioen PSG.

  Tweet: