• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rodriguez verrast: geen wielerpensioen, wel ploegmaat van Nibali

  Rodriguez blijft nog een jaartje in het peloton.

  Joaquim Rodriguez (37) zegt de wielersport dan toch niet vaarwel. De Spanjaard had enkele maanden geleden zijn afscheid aangekondigd, maar komt op die beslissing terug. De nieuwe ploeg Bahrain Merida kon de Spanjaard voor een jaartje strikken.

  Tijdens de eerste rustdag van de Ronde van Frankrijk kwam Joaquim Rodriguez met een opvallende aankondiging. De Spaanse pocketklimmer liet weten dat hij na de Spelen in Rio de Janeiro een punt achter zijn carrière zou zetten.

  Rodriguez, veelvuldig ritwinnaar in de Tour en de Vuelta, eindigde vijfde in Rio, maar kwam vorige maand al deels terug op zijn beslissing. De Spanjaard verscheen verrassend genoeg aan de start van Milaan-Turijn en vandaag heeft hij zijn pensioenplannen zelfs helemaal opgeborgen.

  Rodriguez laat weten dat hij volgend jaar het shirt van Bahrain Merida zal aantrekken. De nieuwe ambitieuze ploeg heeft naast Vincenzo Nibali dus nog een klassementsman kunnen strikken.

  "Bahrain Merida heeft me een interessant project voorgesteld en heeft me overtuigd", legt Rodriguez uit. In 2018 en 2019 zal Rodriguez lid worden van de technische staf van de nieuwe wielerploeg.