• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Flames tanken vertrouwen met zege tegen Rusland

  De Red Flames wonnen hun oefenmatch.

  De Belgische vrouwen bereiden zich voor op het EK met enkele oefenwedstrijden. Tegen Rusland wonnen de Red Flames achter gesloten deuren met 3-0. Zondag krijgen de Russinnen al een herkansing.

  Op 8 november weten de Belgische vrouwen wie ze zullen treffen op hun eerste EK-eindronde. Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op dat toernooi spelen de Red Flames de komende weken enkele oefenduels.

  In Tubeke gaven ze vanavond Rusland, dat vier plaatsen hoger staat op de FIFA-ranglijst, partij. Na twee minuten was het al raak voor de Belgen. Aline Zeler zette een strafschop om. Nog voor de pauze verdubbelden de Belgen de voorsprong via Deloose.

  Na de pauze gingen de Belgen door op hun elan. Philtjens legde in de 70e minuut de eindstand vast: 3-0. Zondag treffen de twee teams elkaar opnieuw achter gesloten deuren. Op 24 november volgt dan het burenduel tegen Nederland.

  De opstelling van de Belgen: