• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens is de beste voor Gazzetta: "We hadden gewoon pech"

  Dries Mertens maakte een goal en lokte twee penalty's uit.

  Dries Mertens was de beste Napolitaan voor de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport, dat hem een 7 op 10 toebedeelde. De Rode Duivel wijt de thuisnederlaag tegen Besiktas in de Champions League aan "pure pech".

  De roze sportkrant uit Italië blaast de loftrompet over Dries Mertens, die in de plaats van de geblesseerde Milik in de aanval speelde.

  "Zijn positie als valse spits was een ontdekking. Niet alleen scoorde hij, maar hij was ook goed voor twee penaltyfouten. Hij was voortdurend in beweging, tot het einde van het match. Hij is momenteel de beste speler van Napoli", luidde de krantencommentaar.

  Ondanks een sterke Mertens verloor een beter Napoli echter in eigen huis. Het plaveide zelf de weg voor de Turken: voor de rust werd verdedigend geblunderd en na de rust miste Insigne een penalty.

  Gevraagd naar de oorzaak van het verlies kwam Mertens uit bij "pure pech": "Zo verliezen komt hard aan. We speelden helemaal niet slecht, maar hadden gewoon pech. Mentaal of fysiek hadden we geen problemen, we liepen ook meer dan de tegenstander."

  "Die kwam maar drie keer in de zestien, maar het was wel drie keer raak. De afwezigheid van Milik speelde niet, want we hebben veel kansen gehad. We mogen het hoofd niet laten zakken, want we zijn goed bezig."

   

  Bekijk de goal van Mertens: