• home
 • video
 • pas verschenen

  Lommel haalt Walter Meeuws terug naar Gestelsedijk

  In de jaren 90 coachte Walter Meeuws de toenmalige eersteklasse Lommel SK.

  Walter Meeuws gaat weer aan de slag als coach. De 65-jarige oud-international moet Lommel United van de laatste plaats weghalen in eerste klasse B. Op 30 oktober debuteert Meeuws op de bank tegen zijn ex-club Lierse.

  "We zijn ontzettend verheugd en trots te kunnen aankondigen dat Walter Meeuws de nieuwe T1 wordt van Lommel United", klinkt het aan de Gestelsedijk.

  "Walter verblijft momenteel nog in het buitenland en zal op vrijdag 28 oktober in België landen."

  Twee dagen later begint Meeuws aan zijn eerste opdracht voor Lommel United. Op de 13e speeldag gaat het team op bezoek bij Lierse, de leider in eerste klasse B.

  Lommel United staat op de achtste en laatste plaats. Het team slikte dit seizoen al 24 doelpunten in elf wedstrijden. De tegenvallende resultaten kostten Karel Fraeye (foto) zijn job. Interim-coach Tom Vandervee staat zondag langs de lijn tegen Antwerp.

  Vijfde met Lommel SK in 1997

  Walter Meeuws heeft heel wat clubs op zijn cv staan. Hij coachte in zijn carrière onder meer Lierse, Antwerp, AA Gent, STVV en KV Mechelen.

  Ook in Lommel heeft Meeuws een verleden. In de jaren 90 coachte hij de voormalige eersteklasser Lommel SK.

  In het seizoen 1996-1997 had Meeuws onder anderen Khalilou Fadiga, Marc Hendrikx en Ronny Van Geneugden onder zijn hoede. Lommel SK eindigde toen op een knappe vijfde plaats in de hoogste afdeling.