• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Einde seizoen voor Nadal, Goffin staat stapje dichter bij de Masters

  Slecht nieuws voor Nadal betekent goed nieuws voor Goffin.

  Rafael Nadal (ATP-6) heeft zijn laatste tenniswedstrijd van 2016 gespeeld. De Spanjaard zet door aanhoudend blessureleed een punt achter een teleurstellend seizoen. Nadal laat dus ook de Masters schieten, waardoor David Goffin eerste reserve wordt.

  Rafael Nadal (30) is al een tijdje op de sukkel. Op de Olympische Spelen in Rio kwam de Spanjaard in actie, maar in het enkelspel greep hij net naast een medaille. In het dubbelspel veroverde Nadal goud met Marc Lopez, maar de beste Nadal kregen de toeschouwers in Rio de Janeiro niet te zien.

  "Het is geen geheim dat ik na een korte voorbereiding niet volledig hersteld aan de Olympische Spelen ben begonnen", legt Nadal op Facebook uit. "Daardoor speel ik sindsdien met pijn en moet ik nu vroegtijdig aan mijn voorbereiding op komend seizoen beginnen."

  De aankondiging van Rafael Nadal (ATP-7) betekent wel positief nieuws voor David Goffin (ATP-12). Nadal laat dus ook de World Tour Finals (Masters) schieten, het toernooi waar de top 8 van het voorbije jaar het van 13 tot 20 november tegen elkaar opneemt.

  Goffin staat momenteel op de 10e plaats in de race naar de Britse hoofdstad, maar door de afzegging van Nadal schuift Goffin een plaatsje op en is hij nu eerste reserve.

  Net voor hem in de rangschikking staat de Tsjech Tomas Berdych en het verschil tussen beiden is niet onoverbrugbaar. De Luikenaar heeft nog tot 7 november om zich bij die top acht te scharen, na Antwerpen kan hij ook nog in Bazel (24-30 oktober) en Parijs (31 oktober-6 november) punten sprokkelen.