Ga naar de inhoud

Darcis: "Er ontbrak een Belgisch toernooi voor topspeler als Goffin"

 do 20 oktober 2016 08:30
Steve Darcis is succesvol over de eerste horde gesprongen op het gloednieuwe ATP-toernooi in Antwerpen. "Het is altijd leuk om in België te spelen voor de ambiance", zegt hij.

Steve Darcis kreeg een wildcard in zijn handen gestopt voor het ATP-toernooi in Antwerpen en maakte er gisteren gretig gebruik van. De Fransman Benoît Paire moest na drie sets het hoofd buigen. Vandaag neemt onze landgenoot het op tegen de Roemeen Copil.

"Het was geen grootse match om te beginnen, maar na een moeilijke eerste set heb ik me toch herpakt", zei Darcis. "Het niveau was niet goed, dus vandaag kan het alleen maar beter."

"Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd tegen Copil. Ik zal snel moeten herstellen en ga alles geven zoals gewoonlijk. Maar het is altijd leuk om in België te spelen want er is veel ambiance."

"Ik hoop dat de tribunes vol zitten, want dit toernooi verdient het. De organisatie heeft hard gewerkt. Het zal voldoening geven als er veel toeschouwers zijn."

Is het ATP-toernooi in Antwerpen een aanwinst? "Het is heel tof. Er ontbrak een toernooi in België, zeker voor een speler als David Goffin die tegen de top tien aanleunt."