• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vossen is de achtste Belg die voor twee clubs scoort in de Champions League

  Jelle Vossen heeft net de 1-0 gemaakt.

  De 1-0 van Jelle Vossen tegen Porto gisterenavond heeft Club Brugge uiteindelijk niks opgeleverd. Club verloor het Champions League-duel met 1-2. Vossen speelde zich persoonlijk wel in de statistieken door als Belg voor twee verschillende clubs te scoren in het hoog aangeschreven kampioenenbal.

  Belgisch succes in twee clubs

  Acht Belgen zijn er tot vandaag de dag in geslaagd om voor twee clubs te scoren in de Champions League. Wesley Sonck staat op 1 met 7 goals, hij maakte er 5 voor Ajax en 2 voor Racing Genk. In het tabelletje hieronder ziet u wie de andere Belgen zijn.

  Belgische CL-doelpuntenmakers voor twee clubs
  1.Wesley Sonck5 goals voor Ajax2 goals voor RC Genk
  2.Daniel Van Buyten4 goals voor Bayern1 goal voor Marseille
  3.Jelle Vossen2 goals voor RC Genk1 goal voor Club Brugge
  4.Yannick Carrasco1 goal voor Monaco2 goals voor Atletico
  5.Luc Nilis1 goal voor Anderlecht2 goals voor PSV
  6.Toby Alderweireld2 goals voor Ajax1 goal voor Tottenham
  7.Timmy Simons1 goal voor Club1 goal voor PSV
  8.Vincent Kompany1 goal voor Anderlecht1 goal voor Man.City

  Club maakt nog 1,85% kans om te overwinteren

  Door de derde nederlaag op een rij in de Champions League zijn de kansen van Club Brugge om in het kampioenenbal te overwinteren tot het absolute minimum gedaald. Club maakt nog 1,85% kans om er na Nieuwjaar bij te zijn.

  De enige club die na een 0 op 9 nog wist door te stoten naar de tweede ronde was Newcastle in het seizoen 2002-2003. De Engelsen eindigden na drie verliespartijen alsnog als tweede in hun poule, achter Juventus, maar voor Dinamo Kiev en Feyenoord.

  Kansen in de CL na drie nederlagen
  0 op 91e in poule2e in poule3e in poule4e in poule
  54x01647