• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard staat onder druk: "Maar we missen geen zelfvertrouwen"

  Standard ontvangt morgen de Grieken van Panathinaikos.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Standard speelt donderdagavond in zijn derde groepswedstrijd van de Europa League gastheer voor Panathinaikos. "We willen deze match echt winnen zodat we blijven meespelen voor de volgende ronde", zegt Standard-trainer Aleksandar Jankovic.

  Standard kon in zijn vorige groepswedstrijden slechts 1 punt sprokkelen en staat na nederlagen tegen Ajax en Anderlecht en een gelijkspel in Kortrijk de voorbije weken onder druk. "We zitten in een evenwichtige groep en dan is elk punt belangrijk", legt coach Aleksandar Jankovic uit.

  "We willen deze match echt winnen, zodat we blijven meespelen voor de volgende ronde. We missen geen zelfvertrouwen en qua spel lagen we in de voorbije wedstrijden niet onder. In Kortrijk verdienden we bijvoorbeeld meer dan één punt."

  "Maar Panathinaikos blijft een sterk team. Ze hebben individuele kwaliteiten en een spits als Marcus Berg kan elk moment het verschil maken."

  "Deze match wordt ook voor hen belangrijk, want ze verdienden het niet om twee keer te verliezen tegen Ajax en Celta."

  Verdediger Konstantinos Laifis heeft zijn coach misschien wel kunnen helpen bij het scoutingswerk, want de Cypriotische international wordt gehuurd van Olympiakos, de grote rivaal van Panathinaikos.

  "Maar ik heb geen speciaal gevoel bij deze wedstrijd. We moeten vooral winnen, want dit is voor ons de match van de laatste kans. Als we willen doorstoten, dan moet er gewonnen worden", klinkt het.