• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maes: "We moeten uitgekookt Bilbao als ploeg opvangen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met Bilbao krijgt RC Genk donderdagavond de op papier sterkste tegenstander in zijn groep voorgeschoteld. "We zullen top moeten zijn", weet coach Peter Maes.

  "Bilbao is een heel ervaren, uitgekookte ploeg. We hebben heel veel video's van hen bekeken en zijn gewaarschuwd. We zullen hen als ploeg moeten opvangen, want het is een heel lastige tegenstander", weet Peter Maes.

  "We zullen top moeten zijn, net als tegen Sassuolo. We willen opnieuw proberen ons eigen spel te ontwikkelen, maar moeten wel rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander. Tot nu toe hebben de thuisploegen telkens hun wedstrijd gewonnen. Het wordt dus belangrijk om de punten thuis te houden."

  "Winnen zou een goeie boost zijn voor de spelers. Na Sassuolo hadden we ook een heel goed gevoel. Op de training zag ik alvast een gretige en frisse groep. In de kopjes zit het goed. De spelers willen zich tonen en het puntenverlies van vorig weekend doorspoelen."

  "We weten allemaal dat het niet goed was tegen Moeskroen. Daarom hebben we dat hoofdstuk helemaal afgesloten. De ploeg is heel gemotiveerd om donderdagavond een goed resultaat neer te zetten. Daarbij gaan we uit van onze eigen sterkte. Hopelijk kunnen we de kansen die we krijgen afmaken."

  Pozuelo: "Tegen landgenoten spelen is bijzondere ervaring"

  Voor de Spaanse spelmaker Alejandro Pozuelo wordt het een speciale wedstrijd tegen een Spaanse tegenstander. "Het is een extra motivatie, maar het is niet zo dat ik me persoonlijk wil tonen. Het team primeert. Ik denk dat we zeker een kans maken. We zijn niet bang", zegt de middenvelder.

  "Tegen landgenoten spelen is wel een bijzondere ervaring. Een aantal jongens ken ik persoonlijk en zijn zelfs vrienden. Een terugkeer naar Spanje? Ik heb al aanbiedingen gehad, maar de onderste regionen of de middenmoot in Spanje interesseren me op dit moment niet. Ik voel me goed in mijn vel bij Genk. Ik krijg hier veel vertrouwen, waardoor ik steeds beter word. Dat is voor mij belangrijk."