• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lippenbalsem levert langlaufvedette dopingschorsing op

  Therese Johaug mag twee maanden niet in actie komen.

  Therese Johaug, een grote ster in het langlaufen, is voorlopig geschorst door het Noorse antidopingagentschap. Ze testte positief op clostebol, maar daar heeft ze een opvallende uitleg voor: de zonnecrème voor haar lippen.

  Bij een onaangekondigde controle op 16 september testte Therese Johaug positief op clostebol, een anabool steroïde. Zelf beweert ze dat het product in een zonnecrème voor haar lippen (trofodermin) zat. Bondsdokter Fredrik Bendiksen neemt de verantwoordelijkheid op zich.

  Het Noorse antidopingagentschap legde haar een voorlopige schorsing van twee maanden op. Ondertussen wordt haar uitleg onderzocht.

  Johaug is met zeven wereldtitels een grote naam in het langlaufen. Ze werd een keer olympisch kampioene in 2010 in Vancouver met de 4x5 km aflossingsploeg. In Sotsji pakte ze zilver (30 km vrij) en brons (10 km klassiek).

  Michaël Rasmussen denkt er het zijne van: