• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kyrgios verkiest NBA All-Star Game boven tennistoernooi

  Nick Kyrgios zien we volgend jaar terug op het NBA All-Star Game.

  Nick Kyrgios, de Australische bad boy van het tennis, zegt af voor het ATP-toernooi van Rotterdam in februari. Hij gaat liever naar het NBA All-Star Game, dat in dezelfde periode plaatsvindt.

  Nick Kyrgios kwam de afgelopen dagen in opspraak wegens misdragingen op de baan op het toernooi van Shanghai. De Australiër, die al een slechte reputatie had, werd geschorst en beboet door de spelersorganisatie ATP, onder meer omdat hij opzettelijk zijn partij weggaf tegen de Duitser Mischa Zverev.

  Nu heeft hij dus besloten om af te zeggen voor het ATP-toernooi van Rotterdam, volgend jaar in februari. Kyrgios heeft een uitnodiging gekregen voor het All-Star Game in de NBA en daar gaat hij als basketballiefhebber maar wat graag op in.

  "We wilden Kyrgios aanvankelijk nog aan zijn contract houden", zegt toernooidirecteur Richard Krajicek aan de NOS. "Maar de recente gebeurtenissen hebben aangetoond wat er kan gebeuren als hij moe is en weinig zin heeft. Daarom hebben we besloten zijn contract te ontbinden."

  "We willen spelers die op en top prof zijn op de baan. Kyrgios verkiest zijn passie boven zijn beroep, maar misschien is dat wel een goed idee. Als hij elke week gefocust is op tennis, is hij na een half jaar misschien al mentaal opgebrand. Hij heeft een uitlaatklep nodig."

  Bij Krajicek blijft er niks hangen van Kyrgios' forfait. "Ik heb hier geen slecht gevoel over. Met een open vizier zal ik hem opnieuw benaderen voor 2018. We zullen hem dan wel een agenda meesturen zodat hij kan zien wanneer het All-Star Game is en wanneer het toernooi van Rotterdam", knipoogt de voormalige winnaar van Wimbledon.