• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Katjoesja lijft opnieuw een wereldkampioen in

  Mathis vorige week op het WK-podium.

  Zijn pas veroverde wereldtitel in het tijdrijden bij de U23 heeft de Duitser Marco Mathis geen windeieren gelegd. De 22-jarige verkast vanuit het bescheiden Rad-Net Rose Team naar de Katjoesja-ploeg.

  Vorige week stond Marco Mathis in Qatar nog op het podium te schitteren met de wereldkampioenentrui van het tijdrijden. De euforie rond die triomf was nog niet gaan liggen toen de jonge Duitser een contract voor twee jaar mocht ondertekenen bij Katjoesja-Alpecin, zoals de WorldTour-ploeg in 2017 zal heten.

  "Dit is een droom die uitkomt", zegt Mathis. "Van een continentale ploeg naar een WorldTour-team verhuizen is een grote stap, maar ik kijk er uiteraard naar uit."

  "De ploeg beschikt over de beste tijdritfiets ter wereld en er staat een sterk team in de klassiekers. Dit jaar was ik de leadoutman voor Pascal Ackermann. Ik hoop in 2017 hetzelfde te doen voor Alexander Kristoff."

  Katoesja-Alpecin verzekerde zich eerder al van de diensten van de Duitser Tony Martin (Etixx-Quick.Step), de wereldkampioen tijdrijden bij de elite. Met Jenthe Biermans (Wanty-Groupe Gobert) en Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) rijden er komend seizoen ook twee Belgen in de ploeg van algemeen manager Vjatsjeslav Jekimov.

  Niet zonder risico: winnaar Mathis slalomt tussen ambulance en wagen

  Video player inladen ...