Ga naar de inhoud

meest recent

Wat zijn waaiers? UCI schakelt Belgen in als leerkrachten

 di 18 oktober 2016 09:33
Hoe werkt een waaier?
De Belgen namen dan wel het goud niet mee naar huis op het WK, maar ze blonken wel uit in de woestijn. De UCI laat experts Boonen en co aan het woord: hoe werkt een waaier nu precies?

In de woestijn in Doha braken de Belgen de koers open door hun uitstekende waaierwerk. Zij zijn dan ook de ideale leerkrachten om uit te leggen hoe dat nu precies in elkaar zit. "Dit is het meest stresserende onderdeel voor renners", weet bondscoach De Weert. "Er kunnen maar 15 renners in die eerste waaier zitten, dus het is vechten om erbij te zijn."

Iljo Keisse beaamt: "Dat is het moeilijkste wat er is. Je kan je niet verstoppen. Je moet blijven draaien want het ergste moment is wanneer je uit die waaier vliegt. In een fractie van een seconde kan het gedaan zijn. Dan zie je ze wegrijden met zestig kilometer per uur en zie je ze nooit meer terug."

Ook bronzen medaille Boonen doet zijn zegje. "Ik train er niet specifiek op. Als je technisch goed bent, dan zit je meestal in de goeie waaier."

Een woordje uitleg van de Belgen (Engels):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geniet nog eens van de Belgische waaier: