• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Tichelt: "Twee maanden rust hebben deugd gedaan"

  Dirk Van Tichelt hervat de competitie in december.

  Judoka Dirk Van Tichelt maakt pas in december zijn rentree op de tatami. De bronzenmedaillewinnaar van Rio kiest voor een gestage opbouw na twee maanden rust. "De goesting om opnieuw te vechten, is helemaal terug", zegt hij.

  Dirk Van Tichelt was aanvankelijk van plan om deze week de competitie te hervatten op de Grand Prix in Qingdao. "Maar mijn entourage heeft me doen inzien dat het beter is om rustig op te bouwen en te pieken naar het EK, eind april in Warschau", legt Van Tichelt uit.

  "Dat betekent dat de Grand Slam in Tokio mijn eerste toernooi zal worden. Dat zal puur een wedstrijd worden om te zien waar ik sta op het vlak van conditie en kracht."

  Daarna plant Van Tichelt nog een korte stage met de Japanse nationale ploeg. "Normaal blijf ik na de Grand Slam nog drie weken trainen in Japan, maar nu keer ik veel sneller terug naar België. Mijn vriendin is zwanger en de bevalling is uitgerekend voor 4 januari. Maar dat is geen wiskunde. Ik wil niet het risico lopen dat ik nog in Japan ben terwijl zij aan het bevallen is."

  Van Tichelt is pas sinds vorige week weer aan het trainen. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik twee maanden rust heb ingebouwd. Het heeft deugd gedaan, mijn hoofd is helemaal leeg."

  "Uiteraard hebben de talrijke huldigingen en andere extra-sportieve verplichtingen mij ook helemaal van het judo afgeleid. En dus is de goesting om opnieuw te gaan vechten weer helemaal terug. Maar ik realiseer mij ook wel dat ik niet te vlug moet gaan. Ik heb na het brons van Rio op alle grote toernooien op het podium gestaan en dat geeft een comfortabel gevoel."