• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel: "2018 is misschien een mooi moment om over te stappen naar de weg"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vader en zoon Van der Poel waren gisteren te gast bij Lieven Van Gils. Ze hadden het onder andere over de toekomst van Mathieu. "Ik denk wel dat ik over een paar jaar uitgekeken ben op de cross."

  Mathieu van der Poel werd vorig jaar wereldkampioen bij de profs, vader Adrie van der Poel moest tot zijn 36e wachten op zijn eerste wereldtitel. Is de zoon beter dan zijn vader? "Op het vlak van wereldtitels is hij mij inderdaad al overstegen", zegt Adrie. "Of hij meer talent heeft? Het is een combinatie van talent en werken."

  "Hij is nog maar 21 en is dus af en toe nog wat speels, maar dat mag je hem niet ontnemen, vind ik. Als het op deze manier kan, moet hij het zo blijven doen. Wanneer het dan wat moeilijker wordt, kan hij er nog altijd een schepje bijdoen. Hij vindt het fietsen vooral nog hartstikke leuk. De basis is altijd plezier, dus ik hoop dat dat nog lang zo blijft."

  "Ik beleef nu inderdaad heel veel plezier aan de cross", zegt Mathieu van der Poel, "maar ik ben wel van plan om ook op de weg mijn kans te wagen. Het is ook voor mij nog onbekend tot wanneer ik in het veld blijf. Ik heb een contract tot eind 2018, misschien heb ik daarna wel een mooie leeftijd om over te stappen."

  "Ik denk dat ik over een paar jaar uitgekeken zal zijn op het veldrijden. Het is altijd mijn doel geweest om een keer wereldkampioen te worden bij de profs. Ik heb dan het geluk gehad dat dat meteen al in mijn eerste jaar gebeurd is. Dat heeft heel veel stress weggenomen."