• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergeant over Tour: "Een mooie uitnodiging voor Wellens"

  Tim Wellens beleefde in 2015 weinig plezier aan de Tour.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Lotto-Soudal is tevreden met de vele mogelijke sprintersritten in de Tour van volgend jaar, maar de Belgische ploeg ziet nog meer kansen. "Tim Wellens zal hier zijn terrein terugvinden", zegt ploegmanager Marc Sergeant.

  "Negen kansen voor de sprinters, dat staat ons zeker aan", glimlachte Marc Sergeant (Lotto-Soudal) bij Sporza. "Maar we botsen liever niet op de Cavendish van dit jaar en winnen liever sneller een ritje. Maar deze Tour is een tegemoetkoming voor de sprinters."

  "Het parcours oogt niet zo zwaar, maar bij enkele ritten zul je toch opschrikken van het hoogteverschil. Deze Tour is wel voer voor de aanvallers. Ik denk dat de Tour aanvallen wil uitlokken."

  "Dan denken wij aan Thomas De Gendt en Tony Gallopin, maar ook aan Tim Wellens. Dit is een mooie uitnodiging voor hem. Hij is een aanvaller pur sang en zal hier zijn terrein terugvinden."

  "Hoe ik Tim zal overtuigen? We moeten daar over praten. Het is moeilijk om nu al te zeggen dat hij de Tour zal rijden. Dit jaar zou Roelandts niet meegaan, maar plots had hij toch zin. Voor een beslissing is het nog te vroeg, maar voor onze ploeg zit er iets in."