• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoon verdedigt wereldtitel: "Wordt een harde kamp"

  Het was een tijdje stil rond Delfine Persoon.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Het was een tijdje stil rond Delfine Persoon.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Bokskampioene Delfine Persoon gaat op 11 november voor de vijfde keer haar wereldtitel bij de lichtgewichten verdedigen. Ze zal dat doen op een meeting in Zwevezele. De Argentijnse Ruth Aquino moet Persoon het vuur aan de schenen leggen.

  Delfine Persoon werd uitgedaagd door Erica Farias. De Argentijnse verloor twee jaar geleden de titelkamp tegen Persoon, maar een herkansing komt er niet.

  "Ze heeft haar staart ingetrokken. We wilden zelf nog naar Argentinië gaan, maar we kregen geen antwoord", legt Persoon aan Sporza uit.

  Ruth Aquino, een andere Argentijnse, wordt daarom de opponente van Persoon. Op 11 november zal de sportvrouw van het jaar in Zwevezele de Argentijnse in de ogen kijken.

  "Ik beschouw haar als de underdog. Ze is jonger dan ik en heeft minder kampen achter haar naam, maar ze heeft wel langer meegedraaid in het amateurcircuit."

  "Ik denk dat ze een harde tante is en ik vermoed dat ze er een harde kamp van zal maken. Maar ik heb veel zin, want ik voel me beter na een minder jaar."