• home
 • video
 • pas verschenen

  Makelaar Depoitre: "Extra krediet en vertrouwen na eerste goal"

  Mag Depoitre vanavond spelen tegen Club Brugge?

  Club Brugge neemt het vanavond in de Champions League op tegen FC Porto, waar Laurent Depoitre wellicht weer op de bank moet plaatsnemen. "Zijn tijd komt nog wel. Als hij zich toont zoals afgelopen weekend, dan kan het alleen maar beter gaan", zegt makelaar Thomas Troch aan Sporza.

  Laurent Depoitre (27) heeft nog niet veel speelminuten verzameld in het shirt van FC Porto. De ex-aanvaller van AA Gent zorgde vorig weekend wel voor een opsteker: in een bekerduel kon Depoitre zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club scoren.

  "Uiteraard deed die goal deugd", vertelt makelaar Thomas Troch aan Sporza. "Of dat doelpunt een nieuwe start betekent? Dat kunnen we moeilijk inschatten."

  "We moeten afwachten of Laurent vanavond een kans krijgt om zich te tonen. Maar het is duidelijk dat hij extra krediet en vertrouwen gekregen heeft na zijn prestatie van vorig weekend."

  Hoe zou de makelaar van Depoitre zijn situatie omschrijven? "Porto is een Europese topploeg waar veel concurrentie is. In zijn eerste wedstrijd gaf Laurent een mooie assist en was iedereen heel positief."

  "Maar in de daaropvolgende wedstrijd zat Laurent niet goed in de match en was de prestatie collectief minder goed. Een weekje later heeft de coach met een andere spits gespeeld en die doet het heel goed."

  "Op dit niveau moet je wachten op een nieuwe kans. Hij heeft afgelopen weekend zo'n kans gekregen en ik denk dat hij die gegrepen heeft."

  "We dachten dat hij soms wel en soms niet zou spelen en dat klopt ook"

  Hoe gaat Depoitre zelf om met die situatie? "Hij doet dat perfect. Laurent wist voor zijn transfer dat Porto een ploeg met naam en faam is. We dachten dat hij soms wel en soms niet zou spelen en dat klopt ook", legt Troch uit.

  "Porto heeft ineens zijn draai gevonden en daarna heeft de trainer minder gewisseld. Maar zijn tijd komt nog wel. Als hij zich toont zoals afgelopen weekend, dan kan het alleen maar beter gaan."