• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jelle Vossen: "Ik had liever niet gescoord, maar wel punten gepakt"

  Jelle Vossen viert zijn openingsdoelpunt.

  De ontgoocheling is groot bij Club Brugge na de nipte nederlaag tegen Porto (1-2). "Zonder de titularissen is de Champions League een leerschool geworden voor ons", vindt coach Michel Preud'homme. "Dit is erg zuur", reageren doelpuntenmaker Jelle Vossen en aanvoerder Timmy Simons.

  Preud'homme: "Zonder titularissen is het leerschool"

  "Onze tactiek was perfect, maar fysiek waren we op", doet Club-coach Michel Preud'homme zijn verhaal van de match. "We hebben kansen gecreëerd op de tegenaanval. Jammer genoeg lieten we die liggen. Het doet pijn als je een goede wedstrijd speelt en verliest."

  "Ik heb veel positieve zaken gezien. Het verschil zat hem in de wissels. Wij hadden geen frisse spelers meer om in te brengen, zij hadden een bank met enorm veel kwaliteit."

  Club Brugge moest Porto bekampen zonder vaste waardes Izquierdo, Refaelov, Diaby en Engels. "Zonder die titularissen is de Champions League een leerschool geworden voor ons."

  "Deze keer hebben we echter geen fouten gemaakt, op de slotfase na. Toch blijven we weer met lege handen achter."

  Met 0 op 9 wordt Europees overwinteren een moeilijke klus voor Club Brugge. "Je weet nooit, we gaan nog drie matchen alles geven", belooft Michel Preud'homme. "De volgende matchen gaan we ook gebruiken om ervaring op te doen op dat niveau."

  Vossen en Simons: "Hadden meer verdiend"

  • Doelpuntenmaker Jelle Vossen: "We begonnen erg goed aan de wedstrijd en kwamen verdiend op voorsprong. Misschien zakten we te ver terug. Die penalty is erg zuur. Ik had liever niet gescoord en toch gewonnen. We hadden veel meer verdiend."
  • Aanvoerder Timmy Simons: "In de eerste helft legden we goeie combinaties op de mat. Jammer dat we dat tweede doelpunt niet hebben kunnen maken. Het is zuur. Ik denk dat we meer hadden verdiend. De overwinning zeg ik niet, omdat het langs beide kanten vrij gesloten zat. Maar we hebben toch wel onze poot naast Porto kunnen zetten met fases goed voetbal. De vechtlust was er en dat stemt me toch positief."
  • Benoit Poulain: "Het is een grote teleurstelling. We speelden een goede eerste helft, die we onder controle hadden, maar het was een moeilijkere tweede helft. Dat het nu afgelopen is, is één zaak, maar 0 op 9 maakt het pijnlijk. Nu moeten we nog punten zoeken in de laatste drie matchen voor de moraal."