• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wanty-Groupe Gobert droomt van Tour: "Zouden geen mal figuur slaan"

  Vorig seizoen was Wanty-Groupe Gobert eerste reserve in de Tour.

  Morgen onthult ASO het parcours van de 104e Tour de France. Met misschien wel drie Belgische teams aan de start. "Ik denk dat we een mooie kans maken op een wildcard", zegt Hilaire Van der Schueren, ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert.

  Hoeveel aankomsten bergop telt de Tour 2017? En komen de tijdrijders nog eens aan hun trekken? Morgen kennen we het antwoord tijdens de Tour-presentatie.

  Onder de gasten ook een delegatie van Wanty-Groupe Gobert, dat hardop droomt van zijn debuut in de grootste wielerronde ter wereld.

  "In november hebben we een onderhoud met Tour-organisator ASO", zegt boegbeeld Hilaire Van der Schueren (foto) aan Sporza. "Ik denk dat we een mooie kans maken op een wildcard."

  Waarom verdient Wanty-Groupe Gobert een kans in de Tour de France? "We staan aan de leiding in de Europe Tour, wat betekent dat we de beste ProContinentale ploeg zijn", geeft Van der Schueren als eerste argument aan.

  "Met Gasparotto hebben we dit jaar een mooie zege geboekt in de WorldTour (in de Amstel Gold Race). En we hebben ons ook getoond in de Dauphiné, de wachtkamer van de Tour de France."

  "Dit jaar waren we trouwens al eerste reserve voor de Tour. Nu er tweeploegen wegvallen (IAM en Tinkoff) en er maar één ploeg bij komt (Bahrein), komt er dus een plaats vrij in de Tour."

  "Bouwen aan een ploeg die in iedere Tour-rit kan scoren"

  Wanty-Groupe Gobert is alvast volop in de weer om zijn team te overgieten met een Frans sausje. "Met Guillaume Martin hadden we al het grootste Franse rondetalent in de gelederen", zegt Van der Schueren.

  "We hebben ook de Franse neoprof Doubey en de ervaren Levarlet en Offredo aangetrokken. In mijn hoofd heb ik een ideaal team uitgetekend dat in iedere Tour-rit kan scoren: zowel in de sprints en de tijdritten, als in het gebergte."

  "Met Gasparotto zijn we wel een belangrijke pion kwijtgeraakt (aan Bahrein-Merida). Maar we hebben in zijn plaats onder meer Van Keirsbulck en Vanspeybrouck kunnen binnenhalen."

  "Ook mooi is dat de Tour dit jaar door Wallonië passeert. Normaal gezien zelfs door Binche, waar Wanty-Groupe Gobert thuis is. We zouden geen mal figuur slaan in de Ronde van Frankrijk."

  "Hebben het nog altijd moeilijk met overlijden van Demoitié"

  Als Wanty-Groupe Gobert in juli de Tour rijdt, zal de overleden Antoine Demoitié in gedachten meerijden. "Sinds 27 maart is mijn wereld veranderd", vertelt Van der Schueren. "Antoine was gisteren jarig. De ploeg heeft het nog altijd heel moeilijk met zijn verlies. We praten nog vaak over Antoine."

  Ronde 2016: Wanty-Groupe Gobert eert Demoitié met zwart shirt op podium

  Amstel Gold Race 2016: Gasparotto bezorgt Wanty-Groupe Gobert 1e zege in de WorldTour

  Video player inladen ...