• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt over Bico bij Antwerp: "Wat zit daar precies achter?"

  Coup de théâtre op de Bosuil het voorbije weekend met de komst van de controversiële John Bico en rentree van ex-coach David Gevaert. "Je kunt maar beter geen poging ondernemen om dat allemaal proberen te begrijpen", verwoordt Peter Vandenbempt zijn ongeloof in zijn wekelijkse voetbalanalyse op Radio 1.

  Het is een beetje jammer dat Antwerp, de oudste club van het land met het trotse stamnummer 1, op die manier weer in het nieuws moet komen.

  Het is redelijk ongelooflijk allemaal. Je kunt maar beter geen poging ondernemen om dat allemaal proberen te begrijpen.

  John Bico is een zeer controversiële figuur. Vroeger was hij makelaar van onder anderen de broers Hazard, tegenwoordig is hij eigenaar, voorzitter, sportief directeur en trainer van derdeklasser White Star Brussels.

  Vorig jaar hield Bico Antwerp van de titel, hij riep in die periode ook allerlei lelijks over Antwerp: dat kreeg wel zijn licentie, zelf kreeg hij geen licentie voor zijn club White Star. Hij betaalde ook zijn spelers niet.

  En nu wordt hij ineens ingehaald door sterke man Patrick Decuyper als sportieve baas. En David Gevaert, die vorig seizoen als trainer van Antwerp geen kampioen kon worden en ontslagen werd, die is weer terug als trainer.

  Als supporter van Antwerp krijg je toch gewoon hoofdpijn

  Ik zou zeggen: neem er Sport/Voetbalmagazine van eind augustus nog een keer bij. Daar wordt een duidelijk beeld geschetst van deze John Bico en al zijn duistere activiteiten. En dan vraag ik mij toch af: wat zit daar precies achter?

  Ook al beweerde Decuyper gisteren dat Bico's inbreng louter sportief is: hij moet de kleedkamer op orde krijgen en het sportieve beleid bepalen. Je bent toch geneigd om wat anders te denken.

  We weten dat Patrick Decuyper het zeker goed bedoelt, maar hij zit vooral ook niet verlegen om een straffe stunt of een opmerkelijke move, zoals hij dat al deed bij Zulte Waregem. Dit lijkt zijn nieuwste hit te zijn.

  Overigens zat Bico zaterdag na de bekendmaking gewoon op de bank bij White Star Brussels en hij won ook nog. Maar ik denk: als supporter van Antwerp krijg je daar toch gewoon hoofdpijn van vanochtend.

  Peter Vandenbempt