• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serena Williams zegt af voor WTA-finale in Singapore

  Serena Williams sukkelt al maanden met schouderblessures.

  De WTA-finale, die volgende week in Singapore begint met de beste acht tennissters van het jaar, zal het zonder Serena Williams moeten stellen. De Amerikaanse nummer twee van de wereld zegt af met een hardnekkige schouderblessure.

  Williams, 35 jaar ondertussen, beleefde niet haar beste jaar: door fysiek leed kon ze maar acht toernooien afwerken. Ze speelde voor het laatst op de US Open, waar ze in de halve finale verloor en zo haar WTA 1-positie na jaren kwijtspeelde.

  De 22-voudige grandslamwinnnares zei een paar weken geleden ook al af voor de lucratieve toernooien in China in de hoop fit te raken voor Singapore, maar dat is dus niet gelukt.

  "Het is een zwaar jaar voor mij met die schouderblessures. Mijn dokter wil dat ik thuisblijf en volledig gezond word. Ik heb alleen goeie herinneringen aan Singapore en zal de fans missen. Het is wel mijn doel om volgend seizoen daar terug te keren."