• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren-speler De Ridder: "Zijn bestolen door ref, die geen penalty fluit"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Iedereen zag gisteren een penalty, toen Acheampong Coelho omverliep in de 16, maar ref Dierick floot niet. Lokeren, dat met een late 1-0 verloor, voelt zich onheus behandeld. Lokeren-coach Georges Leekens noemde de beslissing van Dierick "lachtwekkend", zelfs Anderlecht-coach René Weiler vond het een penalty. Steve De Ridder reageert sereen: "Maar kritiek moet kunnen."

  Lokeren hoefde niet te verliezen in Brussel en met wat meer efficiëntie had een zege ook gekund. Een penalty had de Lokerse zaak kunnen maken, maar die was hen niet gegund.

  "Ik zit met een dubbel gevoel", reageerde De Ridder. "Je speelt een hele goeie match. De eerste 20 minuten van de tweede helft waren uitstekend. We creëren kans na kans en dan kunnen we onszelf kwalijk nemen dat we die goal niet maken."

  "Anderzijds kun je niet anders dan zeggen dat je bestolen bent door de ref. Ik wil het eigenlijk niet doen, want elke week is er wel iemand van spelers of trainers die kritiek heeft op de ref. Maar als ik een slechte match speel, zeggen de trainer en de fans dat ik slecht speel. Ik vind dat kritiek moet kunnen. Vandaag wordt ons een zuivere penalty ontnomen en misschien wel de drie punten."

  De penaltyfase tussen Acheampong en Coelho. Oordeel zelf.

  Video player inladen ...

  De Ridder: "Ref heeft ons bestolen"

  Video player inladen ...