• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kristoff is boos op Boasson Hagen: "Ik voel me een beetje verraden"

  Boasson Hagen en Kristoff (helemaal rechts) sprinten naar plaats 6 en 7.

  Het zag er in Qatar goed uit voor Noorwegen met drie man in de eerste waaier. Maar met de zesde plaats voor Edvald Boasson Hagen en de zevende voor Alexander Kristoff is het niet leuk thuiskomen. Kristoff verwijt zijn landgenoot dat hij voor eigen rekening reed.

  Alexander Kristoff was razend na de finish en nam nauwelijks een blad voor de mond. Edvald Boasson Hagen had de sprint moeten aantrekken voor hem, maar eindigde zowaar één plaats voor Kristoff.

  "Ik zat perfect in het wiel van Edvald op 500 meter van de finish, maar hij bleef wachten en daarna sprintte hij voor zichzelf", zei Kristoff. "Tot overmaat van ramp hinderde hij mij ook nog in de sprint."

  "Ik was behoorlijk gefrustreerd aan de finish, want Edvald had me perfect kunnen afzetten. Maar in plaats daarvan eindigden we zesde en zevende. Daar koop je niets voor. Ik voel me een beetje verraden."

  Boasson Hagen was zich van geen kwaad bewust. "Alex was onze troefkaart. Ik ben meegesprongen met Terpstra en Van Avermaet en daarna wou ik de sprint aantrekken voor Alex. Ik deed mijn best, maar het is niet gelukt."

  Hushovd: "Enkel Edvald kent de waarheid"

  Thor Hushovd had het Noorse fiasco in de sprint ook gezien. "Het lijkt er alvast op dat Edvald zijn eigen kans gaat", zegt de wereldkampioen van 2010 in Geelong. "Maar misschien zijn er factoren die we niet kennen."

  "Als je de sprint wil aantrekken voor iemand, dan houd je het niet vol tot op de finish. Dan moet je je eigen sprint rijden tot op ongeveer 200 meter. Waarom dat er niet is uitgekomen? Dat weet alleen Edvald."

  Volgend jaar vindt het WK plaats in Bergen, Noorwegen, op een parcours dat Boasson Hagen moet liggen. "Daarom is dit zo jammer. Kristoff heeft bewezen dat hij de betere sprinter is en dus had Edvald alles moeten geven voor hem, zo zou hij zelf in 2017 de steun van het hele Noorse team krijgen."

  Bekijk de sprint voor de wereldtitel:

  Let bij de sprint vooral op de Noren Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff (in het wit). Ook de reactie van Kristoff net voorbij de finish spreekt boekdelen.

  Video player inladen ...