• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin: "Wil proberen het toernooi van Antwerpen te winnen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Antwerpen is deze week het toneel van de European Open. David Goffin is de publiekstrekker en het eerste reekshoofd op het ATP-toernooi. Onze landgenoot gaat voluit voor de toernooizege.

  Antwerpen heeft met het ECC-toernooi en later de Diamond Games wel een tennisverleden. "Voor mij is dit toch speciaal, het is lang geleden dat er nog zo'n groot toernooi in België was. Het wordt mijn eerste toernooi van dat kaliber in eigen land. Ik hoop op een mooie week", vertelt David Goffin.

  "Mijn status als eerste reekshoofd zorgt wel voor wat extra druk. Het is nu aan mij om die druk om te zetten in mijn beste tennis. Of ik nog denk aan de Masters? Nee, ik zit niet te rekenen. Ik bekijk het match per match en probeer zoveel mogelijk wedstrijden te winnen."

  Goffin vertoefde de voorbije weken in Azië. "Ik ben pas zondagochtend teruggekeerd uit China en vervolgens recht naar Antwerpen afgezakt. Ik ben nog wat vermoeid, maar ik heb nog tot donderdag tijd om te recupereren van de jetlag."

  "In Azië heb ik mijn beste niveau gevonden. Fysiek en mentaal was die trip een opsteker. Ik voel me goed en heb geen fysieke klachten. Ik heb er bewust voor gekozen om veel wedstrijden te spelen en dat levert op. In Antwerpen wil ik dan ook proberen het toernooi te winnen."

  Darcis: "Hoop op beterschap na goeie trainingsweek"

  Naast David Goffin is Steve Darcis de tweede Belg in Antwerpen. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Fransman Benoit Paire. "De loting had wel wat makkelijker kunnen zijn. Maar ik zie ook heel wat andere spelers met een zware loting, dus in principe maakt het niet zo veel uit", zegt Darcis.

  "Na enkele mindere wedstrijden heb ik een goeie trainingsweek achter de rug. Ik hoop dan ook op het terrein beterschap te zien. Dat zou leuk zijn, want er komen natuurlijk heel wat vrienden en familie kijken in Antwerpen."