• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bureau Arbitrage wijst Louwagie terecht: "Een mens verdient respect"

  Er zit een haar in de boter tussen Boucaut en Louwagie.

  Het Bureau Arbitrage van de Belgische Voetbalbond heeft scherp gereageerd op de kritiek van Michel Louwagie aan het adres van scheidsrechter Alexandre Boucaut. De AA Gent-manager had het na Club Brugge-AA Gent over "een moordenaar die niet wil bekennen dat hij een moord heeft gepleegd".

  AA Gent was na Club Brugge-AA Gent (2 oktober, 1-0) niet te spreken over scheidsrechter Alexandre Boucaut. De bezoekers claimden een strafschop na een duwfout van Denswil op Neto, maar Boucaut ging niet in op dat verzoek. De ref gaf bovendien in het slot van de wedstijd Gent-speler Gershon een rode kaart.

  AA Gent liet vorige week weten dat het Boucaut niet meer als scheidsrechter wenst. In Het Laatste Nieuws was Gent-manager Louwagie vlijmscherp over Boucaut.

  "Boucaut heeft een fout gemaakt, daar waren alle specialisten het over eens. Maar als hij dat een dag later nog steeds niet wil toegeven... Het is zoals een moordenaar die niet wil bekennen dat hij een moord heeft gepleegd", zei Louwagie in de krant.

  "Ook al is het Bureau Arbitrage tevreden met de excuses van Louwagie, toch betreuren we ten zeerste de ongehoorde bewoordingen van de Gent-manager", reageert het Bureau Arbitrage.

  "Dergelijke verklaringen zijn ontoelaatbaar na een wedstrijd waarin een fout werd begaan, hoe belangrijk die fout ook is of welke consequenties die fout voor de betrokken club kan hebben."

  "Een mens verdient respect, zelfs wanneer hij zich vergist. En de scheidsrechter maakt deel uit van het spel, net zoals een speler die een grote doelkans mist. Het Bureau Arbitrage wenst de voetbalwereld hieraan te herinneren."