• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Terpstra geen fan van lokale rondes: "Qatar = woestijn, iedereen zag dat het daar leuker was"

  Terpstra en Leezer waren de enigen die iets probeerden in de finale.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Nederland mocht even dromen van de regenboogtrui met Tom Leezer, die sneuvelde op 500 meter van de aankomst. "We hebben alles of niets gespeeld", reageerde Niki Terpstra na afloop. "Maar het is jammer dat de ontknoping op de lokale rondes ligt."

  Tot de slotkilometers was het wachten op speldenprikjes in de kopgroep. De Nederlanders hadden geen baat bij een sprint en waren de enigen die probeerden weg te springen.

  "We hebben gegokt en verloren", reageerde Niki Terpstra, die op 5 kilometer van de streep aan de boom schudde. "Toen ik aanging, kreeg ik niet voldoende ruimte. Ik wist dat het heel moeilijk zou zijn, want onderweg had ik gezien dat de sprintersploegen uitstekend samenwerkten."

  "Ik vind het wel jammer dat de ontkoping op de plaatselijke rondjes ligt. En niet in de woestijn. De finale was Qatar niet. De woestijn is Qatar. Daar was het volle bak koers. Iedereen heeft gezien dat het in de woestijn veel leuker was dan op die plaatselijke rondjes."

  Ook Tom Leezer (foto) - die andere Nederlander in de kopgroep - ging zijn kans, op 2 kilometer voor het einde. "We wisten allebei dat we de sprint niet zouden winnen. Voor een 10e plaats wilden we ook niet rijden."

  "Het wonderbaarlijke was wel dat de aanvallers de slag gemist hadden en bijna alle sprinters wel aan boord waren. Het was echt een slijtageslag vandaag. Door de hitte had ik voortdurend een verbrand gevoel."

  Terpstra eindigde uiteindelijk 9e, vlak voor Greg Van Avermaet. Tom Leezer moest vrede nemen met de 17e plaats.