• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ogier wint in Catalonië en pakt vierde opeenvolgende WRC-titel

  Ogier is weer de primus.

  Sébastien Ogier (Volkswagen) heeft zijn heerschappij in de rally nog eens in de verf gezet. De Fransman veroverde in Catalonië zijn vierde wereldtitel.

  Voor aanvang van de Rally van Catalonië, de 11e manche van het seizoen, was Andreas Mikkelsen de laatste echte concurrent van teammaat Sébastien Ogier (32). Maar Mikkelsen kon Ogier niet afstoppen: de Noor moest gisteren opgeven na een crash.

  Ogier zette uiteindelijk de puntjes op de i: met zijn vijfde zege van het seizoen was zijn vierde wereldtitel meteen een feit. Ogier kreeg in Catalonië twee Hyundai-rijders naast zich: de Spanjaard Dani Sordo en onze landgenoot Thierry Neuville. Neuville rukt in de WK-stand overigens op naar de tweede plaats.

  Met zijn vierde titel komt Ogier op gelijke hoogte van twee Finse rallylegendes: Juha Kankkünen en Tommi Mäkkinen. Ogier komt dus ook een stapje dichter bij de negen titels van landgenoot Sébastien Loeb.