• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heerenveen neemt organisatie EK schaatsen over van Warschau

  Het is de eerste keer dat het EK volgens een nieuw format wordt gehouden.

  De Europese kampioenschappen schaatsen allround en sprint worden begin volgend jaar georganiseerd in Heerenveen. De Poolse hoofdstad Warschau geeft de organisatie uit handen door problemen met de schaatsbaan.

  Warschau zou van 6 tot en met 8 januari 2017 het EK allround en sprint organiseren, maar vanwege problemen met de schaatsbaan in Polen moest de Internationale Schaatsunie op zoek naar een nieuwe locatie.

  De Nederlandse Schaatsbond (KNSB) helpt een handje en haalt de organisatie naar Heerenveen. "We zijn blij dat we het toernooi kunnen overnemen. We hebben veel ervaring en we vertrouwen erop dat het ondanks de korte voorbereidingstijd een mooi EK wordt", zegt de KNSB.