• home
 • video
 • pas verschenen

  Gill Swerts vindt onderdak bij FC Seraing

  Swerts zat sinds februari zonder club.

  Gill Swerts heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij FC Seraing. De verdediger trainde al enkele weken mee met de club, die uitkomt in de eerste amateurreeks. Swerts zat sinds februari zonder club nadat zijn contract bij de Engelse vierdeklasser Notts County was ontbonden.

  "De komst van Swerts is een goede zaak voor onze club", klinkt het op de website van Seraing. "Hij is een ervaren, polyvalente speler met een uitstekende mentaliteit."

  De 34-jarige Swerts, die zeventien keer werd opgeroepen voor de Rode Duivels, speelde nagenoeg zijn hele carrière in Nederland. Hij kreeg zijn opleiding bij Feyenoord, dat hem uitleende aan Excelsior en ADO Den Haag. Later verdedigde hij nog de kleuren van Vitesse, AZ Alkmaar, Feyenoord, het Deense SonderjyskE, NAC Breda en tot slot Notts County.

  Bij dat laatste team - de oudste profvoetbalclub ter wereld - raakte Swerts in onmin met de trainer en in februari werd beslist om zijn contract te ontbinden. Sindsdien werkte hij individueel aan zijn conditie in afwachting van een nieuwe werkgever.