• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De roemloze aftocht van de Duitsers: "Verdorie, de Belgen waren te sterk"

  Degenkolb reed een opmerkelijke koers.

  Duitsland leek met André Greipel, John Degenkolb en Marcel Kittel drie ijzers in het vuur te hebben, maar het Duitse plannetje werd gefnuikt door de krachtpatserij van de Belgen. Het Duitse trio beleefde een frustrerende dag.

  Degenkolb valt weg in eerste groep, Kittel gooit met drinkbus

  Greipel, Degenkolb en Kittel zijn gewaarschuwd voor het Belgische waaiergevaar, maar Greipel en Kittel laten zich verrassen.

  Degenkolb is wel mee, maar als hij door materiaalpech ook nog eens uit de eerste groep verdwijnt, ziet het er helemaal benard uit. En het gedrag van de volgwagens werkt Kittel en co danig op de heupen in de achtervolging.

  Video player inladen ...

  Oorlog tussen Degenkolb en Debusschere

  John Degenkolb probeert in de achtervolging de bakens te verzetten, maar kan niet op tegen het Belgische overwicht. In de achtervolgende groep verrichten Jens Debusschere en Iljo Keisse uitstekend afstoppingswerk, maar dat zint Degenkolb niet. De Duitser leegt zijn drinkbus in het gezicht van Debusschere.

  Video player inladen ...

  Martin over de Belgen: "Verdorie"

  Ook Tony Martin komt er niet aan te pas. De Duitser stapt na enkele rondjes op The Pearle af. "Wat ik dacht toen de Belgen aanzetten? Verdorie! Ze waren te sterk, we hadden geen kans om terug te komen", was de eerlijke conclusie van de wereldkampioen tijdrijden.

  Video player inladen ...

  Degenkolb geeft op: "Beetje respectloos van Iljo en Jens"

  Op drie ronden van het einde houden ook Degenkolb en Kittel het voor bekeken. Degenkolb is uitgeput en herstelt op de Qatarese grond.

  "Ik voelde me goed en zat in de eerste groep. Maar toen had ik pech. Ik heb dit seizoen geen geluk gehad", zegt Degenkolb.

  "Wat ik van de Belgen vond? Ze wilden ons werk verstoren, maar ze moeten wel respect blijven tonen. Als we de achtervolging willen inzetten, moeten ze niet in onze weg komen rijden."

  "Ik vind het wat respectloos van Iljo en Jens, maar wat kan ik doen. Die drinkbus? Ach, Jens vroeg om verfrissing en ik heb zijn wens ingewilligd."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...