• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bronzen Boonen: "Met een extra mannetje moet ik die sprint winnen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Boonen sprintte in zijn laatste WK naar een derde plaats. "Ik ben heel erg ontgoocheld. Met een extra mannetje in de finale sprint ik mee voor de eerste plaats."

  "Er heerst toch vooral ontgoocheling", vertelde Tom Boonen nog voor de podiumceremonie aan Sporza. "De ploeg heeft vandaag enorm goed gewerkt. We hebben de wedstrijd in handen gepakt, zoals we dat graag doen. Het was genieten van de eerste tot de laatste kilometer."

  "De laatste 100 kilometer, op het circuit, duurden wat lang, want de koers zat op slot en iedereen zat stikkapot door die waaiers. Die aanval van Leezer? Hij zou sowieso teruggepakt worden, maar je verkijkt je daar op. Na zo'n dag betaal je die inspanningen cash."

  Wat had Boonen over de sprint te vertellen? "Ik dacht dat ik op het juiste moment aanging, maar het was iets te vroeg zeker?"

  "Mijn ketting versprong op 30 meter van de aankomst ook nog eens. Die derde plaats was het hoogst haalbare. Maar met een extra mannetje in de finale sprint ik mee voor de eerste plaats."

  "Die bronzen medaille telt niet. Ik ben blij dat ik derde ben, want dan sta je nog op het podium. Maar in normale omstandigheden moet ik altijd die sprint winnen. Zo simpel is het. Wat ik met normale omstandigheden bedoel? Een mannetje meer. Ik ben heel erg ontgoocheld."

  Na podiumceremonie: "Ik ben blij dat ik op zo'n niveau afscheid kan nemen"

  Na de plichtplegingen op het podium verscheen Tom Boonen opnieuw voor de microfoon van Renaat Schotte. "We mogen trots zijn, want we hebben een straffe koers gereden", herhaalde Boonen.

  "In de laatste kilometer moest Roelandts iets te vroeg gaan en aanzetten met Sagan en Cavendish in je wiel is moeilijk. Ik wou liever van achteruit de sprint doen."

  "Dat dit mijn laatste WK was? Het begon tijdens de laatste rondjes toch te spelen, maar ik wou me concentreren. Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ik ben blij dat ik op zo'n niveau afscheid kan nemen."

  "Dit was na Parijs-Roubaix mijn tweede grote doel van het seizoen. In Roubaix werd ik tweede, hier word ik derde. Ik heb volgend jaar nog een voorjaar om er nog eentje bij te tikken. Ik hoop vooral op een rustige winter."