• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Alonso feliciteert Sagan: "Bedankt, maar ik denk dat jij sneller sprint, hoor"

  Sagan gaf Cavendish en Boonen het nakijken.

  De tweede opeenvolgende wereldtitel van Peter Sagan beroert de hele sportwereld. Ook Formule 1-rijder Fernando Alonso feliciteerde de Slovaak. "Bedankt Fernando, maar ik denk toch dat jij sneller sprint, hoor", reageerde de 26-jarige wereldkampioen met een kwinkslag.

  "Wow, wat een eindsprint! Een dikke proficiat met je nieuwe wereldtitel, Peter", schreef Alonso op Instagram. De Slovaak bedankte de rijder van McLaren-Honda, maar Sagan zou Sagan niet zijn als hij dat niet met een mopje zou doen (zie tweet onder).

  De renner van Tinkoff kroonde zich eerder vandaag in Qatar voor de tweede opeenvolgende keer tot wereldkampioen. In een sprint met de andere favorieten gaf de Slovaak iedereen het nakijken. Mark Cavendish werd tweede, Tom Boonen derde.

  De tweet van Sagan: