• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Weerupdate uit Qatar: "Wind morgen schuin in rug, ideaal voor waaiers"

  Krijgen we morgen gelijkaardige beelden te zien in Qatar?

  De weersvoorspellingen voor de WK-wegrit morgen zijn veelbelovend. "In tegenstelling tot veel andere WK's zal het normaal gezien geen slaapverwekkend gedoe worden", weet wielercommentator Christophe Vandegoor. "Het instinct zal bepalend zijn."

  De vraag die iedereen in de ban houdt voor de wegrit is: Krijgen we morgen een waaierspektakel te zien of niet? De weersvoorspellingen spelen alvast in de kaart van de windspecialisten.

  "Wilfried Peeters heeft me op zijn app getoond dat er morgen 30 km/u wind zal staan", vertelt wielerman ter plekke Christophe Vandegoor. "Dat is heel gunstig."

  "Als ze terugkeren uit de woestijn, zou de wind schuin achter in de rug blazen. Het ideale recept dus voor waaiers. In tegenstelling tot de meeste wereldkampioenschappen lijkt het morgen geen slaapverwekkend gedoe te worden."

  "Maar stel dat er een elitegroepje wegrijdt, met daarbij onder meer Terpstra, Boonen en Van Avermaet. En ze verzamelen een bonus van een minuut of 2. Wat zal er dan gebeuren op de plaatselijke rondes?"

  "Want als ze op het lokale circuit komen, moeten ze nog 105 kilometer rijden. Wat zullen de renners dan doen, met in het achterhoofd dat ze nog wat krachten moeten sparen voor het einde?"

  "Het is zoals Tom Steels zegt: "Het instinct zal morgen heel belangrijk zijn." Het gevoel van de toppers op de fiets zal bepalend zijn."