• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Terpstra over WK: "Voor de start zal ik nog contact hebben met Boonen"

  Wordt Terpstra een bondgenoot van de Belgen?

  Het favorietenlijstje voor het WK in Qatar bestaat vooral uit sprinters, maar ook de naam van vrijbuiter Niki Terpstra wordt veelvuldig naar voren geschoven. "Nederland en België kunnen dezelfde tactiek hanteren", zegt de Nederlandse winnaar van de Eneco Tour.

  Niki Terpstra (32) weet als tweevoudig winnaar van de Ronde van Qatar wat koersen in de woestijn inhoudt. Hoewel er zondag niet al te veel wind voorspeld wordt, rekent Terpstra toch op een waaierfestival.

  "De wind is hier heel onvoorspelbaar", vertelt de Nederlandse kopman in De Telegraaf. "Aan windkracht drie heb je hier voldoende om een slagveld te krijgen. Ik hoop dat de wind zondag nog een beetje aanwakkert in het noorden. Dan wordt het oorlog in het peloton."

  Na de passage door de woestijn moeten de renners wel nog enkele rondjes op The Pearl afleggen. "Nu lijkt de finale wel een groot criterium", baalt Terpstra.

  "Vergelijk het met een klimmer die een bergrit moet rijden waarvan de finish aan de voet van Alpe d'Huez ligt. Jammer, want wielertechnisch wordt Qatar op die manier verkeerd gebruikt. We moeten dus op de woestijnwegen toeslaan en het veld verbrokkelen."

  "Met mijn ploegmaat Tom Boonen heb ik het afgelopen jaar vaak over het WK gesproken. We moeten allebei een harde wedstrijd hebben. Nederland en België kunnen dus dezelfde tactiek hanteren. Reken er maar op dat ik voor het startschot nog contact met Tom zal hebben."