• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rouwend Thailand wil interland verplaatsen en schort competities op

  Vier dagen geleden verloor Thailand nog tegen Irak.

  De dood van koning Bhumibol zindert na in Thailand. De Thaise voetbalfederatie heeft de FIFA gevraagd om de WK-kwalificatiematch tegen Australië van volgende maand te verplaatsen. De voetbalbond heeft ook de nationale competitie stilgelegd en de voorlopige leider tot kampioen gekroond.

  Na het overlijden van hun geliefde koning Bhumibol eergisteren zijn de Thai in rouw. De regering riep op om gedurende 30 dagen alle festiviteiten te onderbreken.

  De Thaise voetbalbond gaf daar meteen gehoor aan. Het heeft de FIFA gevraagd om de WK-kwalificatiematch tegen Australië, die normaal op 15 november in Bangkok gespeeld zou worden, te verplaatsen. De federatie oppert om de interland in Australië of op neutraal terrein te laten plaatsvinden.

  Thailand heeft de punten broodnodig in de AFC-kwalificatie. Na vier wedstrijden staat het zegeloos laatste in zijn poule. Australië is wel op schema om het wereldkampioenschap te bereiken.

  Nationale competitie opgeheven voor de rest van het seizoen

  De Thaise voetbalfederatie nam een nog ingrijpendere beslissing. Alle nationale voetbalcompetities worden met onmiddellijke ingang stopgezet. Daardoor mag de voorlopige leider Muanghthong United zich voor de vierde keer Thais landskampioen noemen. Een excessief titelfeest zit er wellicht niet in.