• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Klopp hekelt eindejaarsvoetbal: "In andere landen ligt men in de zetel"

  Jürgen Klopp denkt het zijne van de drukke Engelse kalender.

  De spelers en coaches in de Premier League zullen tijdens de eindejaarsfeesten opnieuw alleen maar aan voetbal kunnen denken. Liverpool-trainer Jürgen Klopp is alvast niet te spreken over het speelschema van zijn club. "Hoe moet je teams daar op voorbereiden?"

  Het eindejaarsvoetbal is nog niet meteen aan de orde, maar op zijn perspraatje voor de wedstrijd tegen Manchester United (maandagavond) liet Liverpool-coach Jürgen Klopp duidelijk zijn ongenoegen blijken over de beslissingen van de Engelse kalendercommissie.

  Liverpool ontvangt op 31 december om 18.30u Manchester City en moet op 2 januari om 16u Sunderland bekampen. "We hebben minder dan 48 uur tussen die twee wedstrijden, met nog eens een reis. Hoe kan dat werken?", stak Klopp van wal.

  "Dan vragen de journalisten waarom we niet goed gepresteerd hebben en waarom we geblesseerde spelers hebben."

  "Hoe moet je je team daar op voorbereiden? Zeg je dan dat ze tegen Manchester City op halve kracht moeten spelen omdat Sunderland twee dagen later al wacht?"

  "Iedereen vraagt zich af waarom Engeland niet succesvol is op de grote toernooien. Kijk naar wat de andere ploegen en landen doen in die periode. Ze liggen in de zetel en kijken naar Engels voetbal, wij reizen naar Sunderland. Dat is het verschil."

  VIDEO: bekijk de uithaal van Klopp op zijn persconferentie