• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Junior Bauwens verliest strijd om Beneluxtitel op Gents Boksgala

  Junior Bauwens (archief) moet zijn meerdere erkennen in Jamoye.

  Niet Jean-Pierre "Junior" Bauwens, maar wel Steve Jamoye heeft zich op het Gents Boksgala tot kampioen van de Benelux bij de superlichtgewichten gekroond. Voor Bauwens was het pas zijn derde nederlaag in 43 kampen.

  Met een strijd om de Beneluxtitel in zijn eigen Gent wilde Junior Bauwens zich weer Europa in boksen. In de titelkamp nam hij het niet op tegen titelhouder Andrea Carbonello, die gewond raakte bij een verkeersongeval en zijn titel vacant stelde, maar wel tegen de 25-jarige Steve Jamoye.

  In de openingsfase van een spektakelrijke kamp trok Steve Jamoye, de broer van gewezen tweevoudig Europees kampioen Stephane Jamoye, het laken uitdrukkelijk naar zich toe. Bauwens, die een gapende wonde boven zijn linkeroog opliep, bracht zijn tegenstander in het slot nog diverse keren aan het wankelen, maar tevergeefs.

  Jamoye haalde in een volgelopen Topsporthal Vlaanderen op punten de Beneluxtitel binnen. Voor de Waal is het zijn 20e zege in 24 kampen.

  Ahmed El Hamwi pronkt met Belgische titel

  Eerder op de avond stond er met de strijd om de Belgische driekleur bij de superlichtgewichten nog een mooie affiche op de Gentse agenda. Ahmed El Hamwi haalde het in die kamp van Meriton Karaxha, eveneens op punten.