• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chadli moet West Brom-coach etentje betalen nu hij weer Rode Duivel is

  Na het gemiste EK mag Nacer Chadli zich weer Rode Duivel noemen.

  Nacer Chadli heeft een weddenschap met zijn trainer Tony Pulis "verloren", maar daar zal de flankspeler allesbehalve rouwig om zijn. "Als hij weer Rode Duivel zou zijn, moest hij mij een etentje betalen", aldus de coach van West Bromwich Albion.

  Nacer Chadli zal zich zijn overstap naar West Brom wellicht nog niet beklaagd hebben. In vier matchen scoorde hij drie keer en deelde hij twee assists uit, wat hem een plekje in de Belgische selectie van Roberto Martinez opleverde voor de WK-kwalificatiematchen tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar.

  West Brom-coach Tony Pulis geloofde van meet af aan dat Chadli zich snel weer Rode Duivel zou mogen noemen. "Toen we hem vastlegden, stond hij mijlenver van de Belgische ploeg. In de eerste weken vertelde ik hem dat hij zou terugkeren bij het nationale elftal. Als dat zou uitkomen, moest hij mij een etentje betalen."

  "Chadli staat nu dus bij mij in het krijt. Waar we gaan eten, mag hij zelf kiezen. Hij verdient alvast meer dan ik ooit zal doen", lacht de West Brom-manager, die niets dan lof heeft voor Chadli.

  "Hij is al fantastisch geweest voor ons.. Niet enkel door de manier waarop hij speelt, maar ook hoe hij geïntegreerd is binnen de ploeg. De spelers kijken naar hem op, want technisch is hij een uitzonderlijke speler."

  Voor Nacer Chadli is het trouwens een speciale dag, want vanmiddag (om 16 uur) neemt hij het met West Bromwich op tegen Tottenham, waar hij vorig seizoen vaker dan hem lief was op de bank zat en zo zijn stekje bij de Rode Duivels verloor.