• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Antwerp gaat weer in zee met Gevaert, Bico wordt sportief manager

  Gevaert en Bico, de nieuwe tandem bij Antwerp.

  David Gevaert is opnieuw trainer bij Antwerp. Gevaert werd in mei aan de kant geschoven voor Fred Vanderbiest, maar neemt dus weer over bij de club uit eerste klasse B. John Bico werd dan weer aangetrokken als sportief manager.

  David Gevaert (47) moest Antwerp vorig seizoen eindelijk weer naar eerste klasse loodsen, maar miste op de valreep de promotie. Gevaert werd uiteindelijk aan de kant geschoven bij Antwerp, dat het eerste seizoen na de competitiehervorming aanvatte met Fred Vanderbiest.

  Maar deze week werd ook Vanderbiest al de laan uitgestuurd. De ex-trainer van Oostende en Cercle Brugge kon met Antwerp slechts 3 keer winnen in 10 wedstrijden. 

  Antwerp, dat morgen tegen OH Leuven speelt, kiest nu dus opnieuw voor Gevaert, de man die er nog geen 6 maanden geleden ontslagen werd.

  Antwerp maakte meteen ook bekend dat John Bico (foto) er aan de slag gaat als sportief manager, naar Engels model. Bico is de gewezen sterke man bij White Star Brussel, de club waarmee hij vorig seizoen de titel in tweede klasse afsnoepte van Antwerp.

  Uiteindelijk kon Bico met White Star Brussel niet promoveren, aangezien het BAS de club geen licentie toekende. Bico wou zich aanvankelijk niet neerleggen bij dat verdict, maar heeft bij Antwerp nu dus een nieuwe uitdaging gevonden.

  Bico was eind april niet mals voor titelconcurrent Antwerp

  Opvallend: tijdens de bewogen titelstrijd vorig seizoen haalde John Bico nog stevig uit naar Antwerp. "Antwerp moet meer betalen dan wij, maar het beweert dat het meer recht heeft op een licentie. Als Antwerp met een schuldenberg van 7 miljoen euro een licentie kan behalen, dan is er voor ons geen enkel probleem."

  "Kijk, Antwerp heeft 15.000 supporters en dus is het verplicht om te promoveren. Maar als je zoveel fans in tweede klasse hebt, dan moet je met een voorsprong van 25 punten kampioen worden. Antwerp moet dus vooral naar zichzelf kijken", zei hij enkele maanden geleden over de titelstrijd in tweede klasse.

  Enkele tweets