• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Willems: "Zou raar zijn als het niet opnieuw een strijd Roeselare-Maaseik wordt"

  Marc Willems.

  De nationale ploegen hebben zich nog maar net geplaatst voor het EK van en daar begint de nieuwe vaderlandse volleybalcompetitie al. "Het zou al heel raar moeten lopen, mocht het voor de titel niet opnieuw een strijd tussen Roeselare en Maaseik worden", voorspelt Sporza-journalist Marc Willems.

  Roeselare haalde vorig seizoen onder succescoach Emile Rousseaux de vierde titel op rij binnen. Er liggen in Schiervelde nu al 10 titelschalen in de prijzenkast. "Het West-Vlaamse team lijkt een kopie van dat van vorig jaar. Alleen middenman Joppe Paulides, die topvolleybal voor bekeken hield, werd vervangen door de Spanjaard Miguel Angel Fornés."

  "De Roeselaarse motor heeft z’n degelijkheid al lang bewezen, alleen de fijnere afstelling moet nu nog gebeuren. Het is ook nog even wachten op de terugkeer van de geblesseerde Spaanse spelverdeler Angel Trinidad de Haro, al zal die meer dan zijn oude niveau moeten halen om Stijn D’Hulst uit te ploeg te spelen."

  "Bij Maaseik is het een heel ander verhaal. Daar werd nog maar eens de grove borstel door de selectie gehaald. Alleen Maan, Bontje en Dumont bleven. De beste transfers gebeurden wellicht al voor aanvang van de echte transferperiode, met het verlengde verblijf van coach Daniel Castellani en het uitspelen van Wout Wijsmans als technisch directeur. Voorts zien we veel nieuwe spelers, overwegend minder bekende buitenlanders."

  Toch denkt Willems dat Maaseik opnieuw de voornaamste uitdager wordt voor Roeselare. "Ze hebben veel werk om een team te bouwen, maar de Champions Cup van afgelopen woensdag bewees dat er in Maaseik al flink gewerkt is. Niet zozeer de overwinning tegen Roeselare maar wel de grinta waarmee iedereen op het terrein stond, laat de Limburgse fans dromen van eindelijk nog eens een titel. Voorzitter Raedschelders wacht al sinds 2012 op de 15e titelschaal."

  "Misschien staat het nieuwe Aalst er wel op het moment van de waarheid"

  "Asse-Lennik, sorry Aalst, moet zich op vele vlakken aanpassen: een nieuwe naam, een nieuwe zaal én een pak nieuwe spelers. Het zal ook voor ons even wennen zijn, maar de ploeg kan wel rekenen op routinier Frank Depestele en coach Johan Devoghel."

  "Een vliegende start zoals vorig seizoen wordt moeilijk haalbaar, maar misschien staat Aalst er dit seizoen wel op het moment van de waarheid."

  "Ook Antwerpen kende een grondige facelift. Hoofdaanvaller Cox en libero Deroey verwelkomen veel nieuwe namen, maar ik twijfel er niet aan dat Alain Dardenne ook nu weer een sterk geheel zal smeden."

  "Traditiegetrouw zijn ook de andere ploegen flink gewijzigd. Bij Gent zien we de comeback van coach Marko Klok, Menen wordt volgend seizoen gedirigeerd door spelverdeler Sander Depovere, Leuven wordt stilaan een vaste waarde in Liga A."

  "Zoersel moet waarschijnlijk vechten tegen de degradatie"

  Voor het eerst sinds 2013 kan er na het seizoen opnieuw een ploeg zakken. "Onderaan wordt het bikkelen om de degradatie te ontlopen, al moet de kampioen uit Liga B ook wel willen stijgen."

  "Zoersel, dat een aantal sterkhouders zag vertrekken, is binnenkort waarschijnlijk met de twee Waalse clubs Borgworm en Guibertin onderaan de rangschikking terug te vinden. Hopelijk niet helemaal onderaan."

  Speeldag 1
  GentMaaseik0-3
  ZoerselHaasrode-Leuven1-3
  MenenAalst2-3
  BorgwormGuibertin3-2
  AntwerpenRoeselare2-3