• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan over WK: "Ik heb hier niks te verliezen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Peter Sagan is zondag in Qatar de titelverdediger op het WK wielrennen. De Slovaak zegt zonder stress aan de start te komen. "Mijn seizoen is al goed", klonk het op de persconferentie.

  Peter Sagan was weer zijn eigengereide zelf op de persconferentie in Doha. "We zullen zondag zien", klonk het als een mantra bij zowat elke vraag die hem gesteld werd. Net zoals zovelen vreest de uittredende wereldkampioen wel de warmte zondag.

  "Ik weet hoe het is om te koersen in de warmte. Ik heb al in de Vuelta gereden in de hitte en ook vorig jaar bijvoorbeeld in Abu Dhabi. Ik moet wel toegeven dat ik minder goed presteer in de warmte."

  Sagan nam dit seizoen al veel hooi op zijn vork. Is hij nog fris genoeg? "We zullen zien. Sinds 2010 koers ik ieder jaar al vroeg in het seizoen. Ik rijd veel wedstrijden, elk jaar meer en meer. Er is amper nog tijd voor vakantie. Ook de periode tussen een oud en een nieuw seizoen wordt steeds korter."

  Hoe blikt hij terug op zijn jaar in de regenboogtrui? "Die wereldtitel is nog altijd mijn mooiste overwining. Het hele seizoen was speciaal voor mij. Ik kan er niet één zege uithalen die de mooiste was. Ik ben ook trots dat ik de UCI-ranking aanvoer. Ik stond er het hele jaar."

  "Of ik mijn wereldtitel kan verlengen? We zullen zien. Er zijn nog renners die twee of drie keer wereldkampioen werden. Ik heb hier niets te verliezen, mijn seizoen is al goed. Ik heb geen stress."