• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Messi op tijd fit voor CL-kraker tegen Manchester City

  Messi viel in de topper tegen Atletico Madrid uit met een liesblessure.

  Goed nieuws voor Barcelona en Argentinië: Lionel Messi is volledig hersteld van zijn liesblessure die hem drie weken aan de kant hield. Hij kan dit weekend spelen tegen Deportivo La Coruna en zal er volgende week woensdag ook bij zijn voor de CL-kraker tegen Manchester City.

  Messi viel vorige maand geblesseerd uit in de Spaanse topper tegen Atletico Madrid (1-1) met een liesblessure. De Argentijn bleef drie weken aan de kant en miste daardoor drie wedstrijden met Barcelona en twee met Argentinië.

  Barcelona-trainer Luis Enrique bevestigde vandaag dat zijn sterspeler opnieuw fit is. "Hij traint sinds woensdag mee met de rest van de ploeg en doet dat op een hoog niveau."

  "Wanneer je terugkomt van een blessure heb je speelminuten nodig. Ik zal morgen met hem spreken, maar in principe kan hij dit weekend al in actie komen tegen Deportivo La Coruna."

  "Wanneer de beste speler aller tijden afwezig is, merk je dat. Ik ben blij dat hij er opnieuw bij is. Maar om titels te winnen moet je gebruikmaken van de hele selectie. Dat hebben we dan ook gedaan, net als vorig seizoen trouwens."

  Barcelona deed het niet onaardig zonder Messi. Het won met 0-5 bij Sporting Gijon en versloeg ook Borussia Mönchengladbach (1-2) in de Champions League. Vlak voor de interlandbreak was Celta de Vigo wel met 4-3 te sterk voor de Catalanen.

  Bij Argentinië ging het een pak moeizamer zonder aanvoerder Messi. Tegen Peru speelde het nog 2-2-gelijk, maar daarna kwam Paraguay in Argentinië winnen met 0-1.

  Messi traint sinds woensdag met de groep: